Фазан королівський

0

Автор: admin | Розділ: Тип хордові | 20-11-2011

ФАЗАН КОРОЛІВСЬКИЙ (Syrmaticus reevesi) — найбільший з усіх фазанів, сягає 2 м завдовж­ки; поширений в Китаї. Фазани уникають густих, високостовбур­них лісів і віддають перевагу гаям і чагарникам, оточеним полями і багатим на воду. Тут вони прово­дять дні, пробираючись від одно­го куша до іншого, або залишають узлісся і вирушають на поля, де живляться свіжими посівами або стиглим насінням, а з настанням ночі відшукують собі для ночів­лі відповідний кущ або деревце. Усвідомлюючи свою слабкість і безпорадність проти сильних тва­рин, вони ховаються від усіх. На­вряд чи існує інший вид курячих, який був би схильний до стількох небезпек, як фазани. Одна зміна погоди діє на них згубно, але осо­бливо багато доводиться їм терпі­ти від хижаків. Найнебезпечніший їхній ворог — лисиця, яка не про­пускає жодної слушної нагоди, щоб обдурити ласу дичину; тхори і кішки переслідують молодих фазанів, а їжаки і щури пожирають яйця з гнізда. Навіть ворони, сороки і сойки роблять посильний внесок у справу вини­щування цих нешкідливих птахів.

Ваш відгук