Щур очеретяний великий

0

Автор: admin | Розділ: Тип хордові | 18-01-2012

ЩУР ОЧЕРЕТЯНИЙ ВЕЛИКИЙ (Thryonomys swinderianus) належить до родини Очеретяні щури (Thryonomyidae) ряду Гризуни. Відрізняється своїми плавальними перетинками на задніх ногах. Трапляється в Західній Африці на Нижньому Конго. Зона поширення очеретяного шура тягнеть­ся, за нашими відомостями, по Східній Африці на південь до Капської області й охоплює в Західній Африці як Верхню, так і Нижню Гвінею, в зоні Верхнього Нілу водиться, мабуть, лише другий вид.

За способом життя обидва види очеретяних щурів по суті схожі між собою. Вони не живуть колоніями і не зби­раються у великі зграї, але трапляються у зручних для них місцях досить часто. Вони завжди тримаються поблизу води і живуть переважно в берего­вій смузі в заростях трави, комишу й очерету, а також у низькому і густому чагарнику. Пожива їхня складається з трав, коріння і бульб, які вони зна­ходять у достатній кількості на берегах вод і на вологах низовинах.

Очеретяного щура переслідують як місцеві жителі, так і європейці, які люблять полювати, оскільки з нього виходить смачніша печеня, ніж з будь-якого іншого африканського ссавця.

Ваш відгук